Wednesday, August 06, 2008

5.8.08 (Tue) - Bila Perempuan Ini Dan Perempuan Itu Diberi Peluang Posing Di Dapur...!

Mem Aluyah Kuih Lapis just sent me these pics at 2.45 am Dubai time. She sent them to me while chatting with her through YM...not merely chat, 'sesi pembelajaran sesuatu' actuallynya. What was she doing still awake at 2.45 am in the morning...?! Hiish...hish...hish Mem, Mem...mau jadi nenek, nenek si bongkok tiga ka? Siang mengantuk malam berjaga. And...what was I doing at that time 2.45 am?? Well...hanya Mem and I sajer mengetahuinya...

Savour your eyes with the vogue pics from my very own kitchen...tarra...

Bila larut malam...tarra kucha kucha...(yang pegang peroyok tuh hi hi hi)

Awat Kak Ina...hang tergeliat urat kaa? I tau la you banyak makan 'aphrodisiac' ramungei, coba bawak besabau...! kih kih kih

Sambil makan Puding Jagung Berkuah pun boleh posing hapa. "Minta sikit lagi puding ah," Jeda said sambil Mem memegang babynya. Zati pun nak tapi malu-malu, Nurul pula terus tertunduk malu. Kak Ina...maintain.

Dalam pada sibuk berposing, sempat juga menyiapkan hidangan semeja...hhmmm...yumm...yumm..Jeda bawa Ayam Masak Merahnya yang sangat sedap itu (dalam periuk merah), Mem dengan bubur pedas Sarawaknya (belaja dari Bamin ke...?), Kak Ina bersama pulut manisnya yang enak itu. Terima kasih la kerana membawa hidangan walaupun tak expect sebenarnya. The rest are all the domestic engineer's own cooking he he

Darling hubby with our Penghulu, Pak Payne with offsprings, Adlil and Zati Alyana.

p/s - Terima kasih daun keladi, kalu sudi datang la lagi...

8 comments:

Wiz said...

That perempuan itiew looks familiar! Zaida lives near to your house ke? Cool, can have long chats at anytime of the day. I am here in my own birth country and I don't have anyone near to have chats with...uncool!

Jes said...

yea....ziela, k.ina dah boleh comment...sib baik ada gambor aksi2 ganaih kita yek..akak tak sempat nak captured that day...cedap mamam puding jagung itew...

domestic engineer said...

Yes la Wiz, perempuan itew memang the one Zaida Khamis...tak syak lagi. She lives at Uptown Mirdiff about 20 mins drive from my house at Bur Dubai. But, bila buat makan2 mesti jemput dia because she and hubby were the first persons welcoming us when we arrived here.

Her hubby, Imran pun very friendly like her. Their baby, Dina tuh baby pemes kat Dubai ni...very the comel n montel...gerrraaammm. Mana2 blog Malaysian kat Dubai ni mesti ada gambar baby Dina including mine.

domestic engineer said...

Yeay, yeay Kak Ina dah bersuara! Memang wujudkan blogspot ni khas untuk Kak Ina nih. Takut kempunan x dapat nengok komen Kak Ina kannn...hi hi hi.

I hope you don't mind me posting our 'aksi vogue gitew' kat dapur ni. Tak pa kan...kenangan seumur hidup. Nanti Kak Ina dah pindah Bahrain, kalu windu boleh la tengok. Ok kan, tak salah kan??

mother of two said...

la.... ader blogspot ghuponyer.. puasla diriku nak comment ajer kena login multiply yg dah tak aktif tu...

mmg2 vogue kesemunaya..
saya kasik 10 bintang...

domestic engineer said...

Shiela,

Nanti bibila kiter buat makan2, kiter jemput awak pulak yer. Maklum rumah kecik tak boleh jemput ramai sekaligus, qariah sini je tu kecuali Zaida. Yg pompuan sume dok kat ceruk dapur. Nasib baik vogue 10 bintang! ha ha ha

Kalu awak datang jgn lupa bawa DSLR tuh sekali. Pasti lagi vogue dengan DSLR kan! hehehe

Naza said...

Salam Ziela..finally i've arrived at the destination. Teruk sesat before this..berapa banyak butang yang I dah tekan. Thank for visiting my blog.
Zaidah I tengok dah kembang banyak dah..u o.k lagi..so watch out.

domestic engineer said...

Congrats Naza...I'm really glad!! Kiut jer bila you kata 'teruk sesat before this'...ha ha ha. This teacher is really strong-willed, never give up...a fast learner indeed. Good.

I pun macam ada potensi nak mengembang kan? Mana taknya makan, shopping, blogging, makan, shopping, blogging,......hi hi hi