Tuesday, August 19, 2008

18.8.08 (Mon) - Hubby's Flying Back to Malaysia

Hubby's flight from DXB was at 3.10 am this morning. He's having a course back at SONY EMCS, Bangi for three days (18 - 20.8.08). As planned much earlier, I have prepared this long list for hubby to take home :

1). Kuih-muih frozen Along (nak borong banyak stok bulan puasa)

2). Ikan bilis

3). Cili kering

(Kedua-duanya dah tinggal sikit sebab dah rajin masak...! hi hi hi)

4). Ikan kering (hari tuh tak ingat nak bawa)

5). Kicap Kipas Udang (kicap Indon kat sini takda ummpphh..)

6). Mihun

7). Mee kuning basah (susah nak dapat)

8). Milo (Milo made in Malaysia kat Dubai harga 2 kali ganda!)

9). Minyak gamat (tertinggal hari tuh)

10). Last but not least, batu tumbuk...yes.

Errr...apa lagi aahhh...

Yang, please send my regards to all and take care ok. Don't forget all these valuable things. If you forget, I merajuk nanti.

10 comments:

huraz said...

Hi Ziela... your list ok jugak. My sister d Australia worst... ruler, pencil and file pun dari M'sia(she said mahal). Maggi not on your list ke???
By the way, i just started my blog, jealous tengok u punya. Visit lah.- doll,tesl

Mem Aluya said...

Kak, minta Abang Haza bawakan kuali kita. Kuali ringan, lesung batu berat.

Ingat nak soh bawakan batu tungku kita. Tapi tak gamak bila tengok lesung batu dah masuk list. Har har har.

domestic engineer said...

Doll welcome...
Oh my list ok ke? Tu pun laki I macam dah menggeleng kepala jer...he he he. Stationery still ok, Maggi pun ada kat sini kitorang selalu beli, made in Malaysia lagi.

p/s-Let's join the club together with Wiz n Naza.

domestic engineer said...

Mem,
Kuali yg mana tuh...yg mamak buat goreng mee tu ke kuali orang masak kenduri tuh (kawah)? Nasib baik tak jadi soh bawa batu tungku, tak boleh bayangkan sayap Emirates tuh senget sebelah...ha ha ha.

Chahya said...

ziela,
meh i tambah yr what-to-bring list:
(comes in handy for bulan posa)
1. serunding
2. ikan bilis goreng sambal kering
3. stok2 ayam, sup, etc (knorr / maggi)
4. belacan kering
Thnks 4 dropping by

DaNaSh said...

Kesian kat kawanku....semoga tabahkan hati cekalkan semangant..You appreciate things more than kitorang kat malaysia ni.....

mother of two said...

cikgu ziela,
belacan adik dah lama finishedla..
kalau abe haza bak mai belacan huluq kat adik skit naaaa....

p/s
we all balik raya nie dah siap list barang nak bawak kesemuanya ader 278 items...:)

domestic engineer said...

Salam Y.... err Chahya,
Those things you listed already angkut in the first round hari tuh. This list of things yang baru discover susah nak dapat kat sini. Thanks.

domestic engineer said...

Tq Naza,
Ooo I kat sini tabah, cekal...he he he so far Alhamdulillah. Tapi tak tau la dalam sebulan dua lagi ni especially bila dengar Dendang Perantau P.Ramlee. Oh tidak...!

domestic engineer said...

Shiela,
Belacan tak masuk dalam list sebab stok hari tu banyak lagi. Nak meh la datang New Gold Souk ambil.

278 items...wow banyak tuh. Jgn lupa bawa balik rendang, ketupat, kuih raya tu nanti pas-pas la sikit ke sini ya.