Sunday, January 11, 2009

Not Feeling Well...

Ni dah masuk 3 hari rasa tak sedap badan. Nak kata demam, temperature taklah panas sangat, dedar je tapi badan sakit-sakit lenguh-lenguh yang amat, kepala pun pusing je. So, 2,3 hari ni dok berbaring kat katil je lepas makan panadol, pastu berselimut nak bagi keluar peluh. Kalau dah keluar peluh barulah rasa sihat sikit tapi sejuk-sejuk ni peluh tak nak keluar la pulak. Petang semalam, kitorang jalan-jalan ambil angin petang. Ingatkan nak keluarkan peluh juga tapi time winter ni peluh tak sudi nak keluar.

Hubby pula baru terbang ke Egypt subuh tadi. He'll only be back this Thursday morning. Minggu ni pula exam week for Along n Ain. Risau gak takut tak larat nak bangun pagi tadi preparing their lunchbox. Last night, dah siapkan bagi duit kat Along n Ain, in case Ibu tak larat bangun pagi ni beli je food kat school canteen. Alhamdulillah gagahkan juga diri pagi ni dapat la bekalkan Along n Ain even though it's only french toast. For lunch, nasib baik chicken soup hubby masak semalam banyak lagi, so panaskan dan masak nasi je. I cook poridge for myself sebab rasa tak lalu nak makan nasi. For dinner, Along, Ain n Apit tak kisah sangat. Dapat makan roti bakar with Nutella pun dah cukup especially Apit because it is his favourite.

For the whole last week, hubby ada kat sini tak pula demam. Time dia outstation ni, time ni lah nak demam...hishh...Last night. I wanted to cook beehoon soup for him instead, he turned out to be the one who cooked chicken soup for me and the kids. Nasib baik dapat gak bermanja dengan dia semalam time demam-demam ni. Ok la, kepala dah pusing balik ni..nak makan panadol and nak rehat...Malam karang nak YM dengan hubby.
p/s - Kalau kita rasa kita susah, ramai lagi yang lebih susah dan menderita di dunia sebelah sana. Sesungguhnya kesusahan yang sedikit ini meginsafkan kita bahawa kita masih berada di bumi bertuah.

12 comments:

DaNaSh said...

keciannye dia..same la here. I was not feeling well dari hari start sekolah lagi.

hang in tough..demam rindu aje la tu..

Wiz said...

Ziela, ai, demam2 manja ni yang mushkil ni Ziela. You mentioned about the good news. Is this demam related to the good news itiew???? he he he.

Take care.

domestic engineer said...

Naza, klu I demam rindu, you demam sbb sekolah dah start balik la yaa...he he

domestic engineer said...

Wiz, demam2 manja ni n the good news tu are two separate things laa. Ini demam betul2 punya he he...tapi Alhamdulillah dah ok sikit dah. Thanks for ur concern anyway.

mother of two said...

auwww chakkk!!! demam ader makner kot.. demam apit nak dpt adik tak?? hehehehhe anyway semoga cepat sembuh yer...

p/s: sy ader stok ikan bilis ngan tempoyak. akak nak tak?

eiyda said...

K.ziela..
Sejuk2 gini memang susah nak keluar peluh tu..makan la ubat br jadi..eiyda doakan semoga k.ziela cepat sembuh..

QiStinA's said...

Get well soon ziela...

Suraya said...

ziela, semoga cepat sembuh,ya?

DaNaSh said...

still in bed ke friend? lama x menjenguk..get well soon. Awat dua-dua orang dubai hilang?

domestic engineer said...

Shiela: Takde makne nyer...demam biasa je la he he. Dengar tang tempoyak tu, terus rasa segar, hilang demam hhmmm..I'll give u a call when I want k. Simpankan je la dulu. Thanks!

domestic engineer said...

Eiyda: Thanks. Tu la org belum penah tinggal kat tempat sejuk, rasa pelik pula bila tak berpeluh he he.

Moi: Thanks for wishing me well. :-)

Su: You too, thank u for your prayer. :-)

domestic engineer said...

Naza: Dah out of bed dah Alhamdulillah. Nak active balik ni. Tunggu...