Sunday, November 09, 2008

Macam-macam Apit...

For the whole last week hubby was around, no outstation to Tehran. Only on Tuesday, he had to fly to Tehran for a day monthly meeting. When Ayah was around Apit apa lagi...ni la cara Apit bermanja dengan Ayah...hi hi

Pastu bila Ayah ada kat rumah, kalau tak dapat apa yang dia nak, dia merajuk lebih sikit dari biasa...

Picturte 1 - Apit cembeng sebab Ayah tak bagi dia makan ais krim. He didn't cry aloud, just a silent one but his face shows that he's really sad...hi hi

Picture 2 - 4 - Dia nak ratah milo tapi Ayah tak bagi. So, dia merajuklah nak tarik perhatian Ayah Ibu. Mula- dia merajuk kat depan bilik, pastu dia beralih merajuk kat belakang kerusi tu sebab kat situ Ayah Ibu could see him clearly...hik hik

The biggest picture - Picture of Apit eating milo. Ayah Ibu tak sampai ati tengok dia majuk so, he got what he so much wanted. Last picture, tersengih puas...

Ayah just flew off to Tehran this morning and will be there until Thursday. As usual, at night Ibu will chat with Ayah through YM. This is when Ibu reports to Ayah about Along, Ain and Apit. Sometimes feels like zaman cintan-cintun dulu pulak hi hi hi. Melepaskan rindu through YM...jauh di mata dekat di hati. Thanks to the technology. Besides Along and Ain, Apit would also want to chat with Ayah (Apit kata 'chit'...he he).

The first row - Apit's pics chatting with Ayah...Walaupun Apit cuma tulis "addfsfffffffffffffff" ataupun main smiley je, Ayah dah cukup rasa terhibur, dapat lepaskan rindu kat Apit. That's how Apit communicates with Ayah.

Second and third row - Apit tengah main kibagames. Ibu terkejut masa Along n Ain pegi sekolah, tiba2 tengok Apit tengah main kibagames. Macam mana dia tau nak on kan laptop and click on kibagames, Ibu pun tak tau...anak zaman IT.

Kalau Ayah takda pegi Iran, Apit punya aktiviti berjalan macam biasa...main, main dan main sampai penat. Dia main sorang2 pun ok asalkan dia happy. Probably he has his own imaginary friends to play with...Atuk2, Nenek, Wan, Mak Long, Mak Ngah and all cousins, tengoklah Apit tengah main 'kombat-kombat' ni...hi hi hi

Setelah penat bertarung main 'kombat-kombat' atau main power rangers, Apit pun apa lagi....ZZzzzzzzz...zzzzzz...tak yah susah2 nak tidokan dia.

9 comments:

DaNaSh said...

being the only son..sure manja la...ratah milo ini issue universal kanak2 kat malaysia..mine buat jem sapu kat roti gardenia...i like it too sedaaaappppp...try it.

domestic engineer said...

"...mine buat jem sapu kat roti gardenia.." so, bukan isu universal kanak2 kat Msia aje nampaknya, mak2 nya pun juga ha ha ha...

p/s - Bole tak cuba jgn sebut roti Gardenia tu...sensitip taw. Sini takda roti Gardenia mahupun yang lembut sepertinya...huaaaaaa...

Ayah Apit said...

Except for the IT part....he really reminds me of someone....ME!!! Milo, Kombat2, sulking....hehehe

And he's worn that MU jersey I bought him too....

I think he'll take up fishing in no time....

domestic engineer said...

He he...betul kata omputeh, like father, like son.

Well, just wait and see...

Wiz said...

Pasal apa tak boleh ratah milo? Milo bukan untuk ratah ke. Aunty wiz ratah Milo, tak de sapa marah ha ha ha. Apit dtg sini kiter share milo sama2 k. Dont friend them the anti ratah milo people of the world. We ratah together gether k Apit and of course you can have it with that Ben 10 cupcakes k.

mother of two said...

takpe..pas nie apit amik senyap2 mkn dlm bilik:)~

Imeirda said...

Ermm Ilham pun suka ratah milo... rasanyer semua anak2 suka kot pastu constipate!!! LOL

Tgk gambar Apit chatting ngan ayah dia... sweet. Got to thank to the technology. Tehran seems so near tho not that far!

domestic engineer said...

Auntie Wiz boleh geng dengan Apit lah, geng ratah milo. Milo made in Msia kat sini berkali ganda harganya dari kat Msia tu, sebab tu la kena control sikit the consumption of it he he. Constipation is another reason macam Auntie Jeda kata.

Makan milo senyap2 dalam bilik? Ni mesti Auntie Shiela biasa buat masa kecit dulu kan. Mengaku je la ha ha ha

Auntie Jeda, Ieam pun boleh geng ngan Apit ni, pastu constipate. Tu the main reason tak nak bagi diorang ratah milo kerap tu, apart from being mahal giler kat Dubai ni.

ayah apit said...

Kalau constipated nnti kena cari buah prune....buat juice....tk pun bagi makan kurma...