Friday, August 22, 2008

21.8.08 (Thu) - Kontena sudah sampai...

Hubby had safely landed in DXB at 3.30 am this morning. I told hubby once he arrived please ring me as I wanted to help him carry the many boxes of treasures he brought fom Malaysia. Soon after performing Subuh prayer, hubby called telling he was already at the lobby. At the lobby, I saw his luggage and boxes.

Oohhh...tak banyak pun.

One box that has been opened.

Keropok ikan. My kids love this.

Hope this can fulfill our craving for the luscious durians.

Sardin dan kicap cap kipas udang. Tak payah la buka bungkus keselamatan tu sebab semua orang Malaysia kenal kicap kipas udang.

Untuk beberapa mingu ni takda la makan speghetii kari or spagheti laksa lagi.

Daun pandan pun imported from my sister's house.

Batu tumbuk tu...aahhh puas rasanya dapat menumbuk bawang dengan lesung batu ni.

My sister turut bekalkan inti kelapa campur durian...hmm sedapnya. Boleh buat macam-macam kuih bulan puasa ni.

My mom pula buatkan frozen pajeri nenas...hhmm makan dengan ikan masin goreng...oh nikmatnya! Sekadar membayangkan dah kecur liur...

Haa...yang ini penting. Kalau yang ni takda, alamat banjir la padang pasir ni bulan Oktober nanti....

p/s - Thank you Yang for bringing them all for us here. The cost to buy all those things is not as much as the cost hubby had to pay at KLIA for having access luggage!!!

8 comments:

Kakak Tiri said...

Kakak, nak melo es.

PS: Pagi raya lepas bangun tido saya berakfast kat rumah akak ek... tu pun kalau saya tak beraya kat kampung lah.

DaNaSh said...

hopefully you x get over excited tumbuk sambal belacan...sakit kepala orang kat bawah...he..he

mother of two said...

kakak ku sayang...:)

makan? bila tu?

domestic engineer said...

Mem : No prob punya. Tapi sebelum tu tulun la dulu kukurkan kelapa pastu goreng buat kerisik, nak buat rendang kan. Pastu goreng kacang, blend nak buat kuah kacang, pastu potong daging, bla bla...

domestic engineer said...

Ha ha ha...pandai la you envision Naza. Memang pun dah dapat batu tumbuk tu, tak hengat donia betapa nikmatnya menumbuk. Nasib la kan orang bawah tu, kena redha je la. Ditambah lagi dengan bau belacan dibakar, bertambah pening la kepala mat-mat salleh jiran-jiran kitorang tu...hi hi hi

domestic engineer said...

Makan? Makan pagi raya la Shiela. Oh ya lupa lak awak balik Msia raya ni. Nanti kita buat pot luck buka puasa nak?

Wiz said...

ziela, imagine if someone were to give you a lesung batu as a present masa kat malaysia, mesti you rasa mcm nak baling je lesung tu kan, mcm perli je plaks. But to receive lesung batu in Dubai, now that's a whole new gift experience. I bet you were the happiest to see that sculptured granite, he he he.

Glad to see you receive all those important things from Malaysia.

domestic engineer said...

Wiz, cuba try kasi I hadiah lesung batu bila I balik Msia nanti. Tengok camana...har har har!