Wednesday, November 19, 2008

HAPPY BIRTHDAY APIT!


19 NOVEMBER 2008 - Our one and only precious son, AHMAD AFIQ HILMY BIN HAZA HILMY has turned FOUR today.

Since all our babies are caeserean ones, getting the third one was my last chance. Thus, Ibu and Ayah had to really keep our fingers crossed hoping that the third one would be an 'Ahmad', since we've got 2 'Nurs' already.

Of course la Ayah Ibu berusaha keras he he. Orang kata banyakkan makan sea food dan kurangkan makan asam, so Ayah Ibu buat la (masa tu belum belajar tentang bikarbonat... ;) ). Di samping tu, amalkan doa tertentu untuk dapatkan anak lelaki. Doa tu Ayah bacakan setiap kali lepas solat Maghrib dan usap kat perut Ibu semasa Apit 3 bulan dalam kandungan (kalau tak silap...sebab masa tu roh telah ditiupkan ke dalam janin). Syukur Alhamdulillah berkat usaha dan doa, akhirnya keluar juga seorang Ahmad...Ahmad Afiq Hilmy.

Ayah dan Ibu bersyukur sangat-sangat, tu yang buat kenduri aqiqah dan kesyukuran sampai tumbang lembu seekor. Sebab memang dah pasang niat kalau dapat 'Ahmad', buat kenduri berkongsi dan sedekah makanan dengan saudara mara, jiran tetangga serta anak-anak yatim.

Semoga Ahmad Afiq Hilmy menjadi seorang anak yang soleh, berilmu, berjasa dan menyejukkan hati Ibu dan Ayah, serta hati semua. Amin.

The thought of not going to have another baby makes me feel that I just do not want Apit to grow too fast. I feel like I always want him to be a baby forever...although I know that is impossible.



For more of Apit's stories and lovely pics, refer to his Ayah's entry here.

14 comments:

QiStinA's said...

Happy Birthday Apit...

Imeirda said...

HAPPY BIRTHDAY APIT!!!! Irdina n Ilham dengar lagu HB, beriya-iya dia menari n tepuk tangan!!!!hehehe Bila nak buat party???? Jommmm kita party kat Zabeel park!

nor said...

HAPPY BIRTHDAY TO APITT!!!! Semoga menjadi anak yg soleh...dpt membalas jasa ibu ayah...insyaAllah amin...

rumahriri said...

Happy Birthday Apit .... auntie nak tolong amin kan doa ibu dan ayah je ni ..... semoga menjadi anak yg sholeh, etc,etc ....

mother of two said...

happy birthday apit.... ibu dan ayah jgn luper kasik hadiah kat apit tau....:)

huraz said...

Happy birthday Apit. Lama i tak visit your blog... envy your pictures. Bila u boleh ajar how to make my blog pictures as canggih as yours?

domestic engineer said...

Auntie Moi, Auntie Zaida, Auntie Nor and Auntie Riri : Thank for the wishes! And tolong mendoakan Apit menjadi anak yg soleh.

domestic engineer said...

Shiela : Auntie Shiela kena bg hadiah dulu baru Ibu Ayah bagi hadiah kat Apit. Amacam?

domestic engineer said...

Auntie Zaida : Dapat bayangkan Dina dan Ieam menari2 lagu HB sambil tepuk tangan. Mesti cute je. Along dan Ain rindu kat baby Dina. Kirim salam cium kat pipi montel dia eh.

domestic engineer said...

Apit kata thanks Auntie Doll for the wishes.

Doll, I'll email to you nanti ya.

Wiz said...

Happy Happy Happy Birthday Apit! Boleh celebrate dgn Abg Adnin la. Abg's bday is on the 21st Nov.

Wishing you and your family the best in life Apit.

Hugs

domestic engineer said...

Thank you Auntie Wiz. Nanti Auntie Wiz buatkan Apit kek Ben 10 hijau tu bila Apit balik cuti tahun depan k.

Abg Adnin boleh celebrate dgn Apit dan Ibu Apit sekali la. :)

Suraya said...

ziela,
seronok tengok gambar-gambar apit dari baby sampai sekarang. kita yang ada anak-anak ni, memang kalau boleh, tak nak diorang membesar. biar diorang dependent dengan kita.hehehe..time bertenang tu, macam tu la..time penat, nak suruh diorang cepat membesar, leh tolong ummi and ayah..that's me la ziela.

but somehow... we won't be here forever, and they are all merupakan amanah to us all. May Allah bless and guide us all to the straight path.

domestic engineer said...

Su, as for me pula time diorang kecil ni la seronok sebab boleh ulit-ulit diorang dan mendengar kata. Bila dah besar sikit, dah pandai argue he he. As long as we always bear in mind that they are all amanah Allah, insyaAllah we will do the very best for our kids kan.

Btw, thank you for dropping by. :)