Sunday, August 24, 2008

23.8.08 (Sat) - Makan Lagi...

People might have this in mind...apa la orang Malaysia kat Dubai ni takda keja lain ke, makan, shopping, pastu makan, pastu shopping balik. Well, as a matter of fact, having a makan-makan like this will always be a very good gathering for us Malaysians to get to know each other especially when we are new here.

Last night, we were invited for a dinner at my ex-coursemate's house at Uptown Mirdiff.

Kaum ibu makan sambil bersembang sambil posing...

Sebahagian kaum bapa berserta anak teruna masing-masing.

The mouthwatering food served : laksa asam and not forgetting a must-eat Zaida's delicious nasi lemak complete with her mom's finger-licking rendang imported from Malaysia.

My kek batik marie menghias meja dessert together with Kak Ina's chocolate cake.

Untungnya berada di padang pasir ni dapat makan fresh kurma yang baru dipetik beberapa jam yang lalu...undeniably luscious and healthy.

We got a cordial welcome from the host Zaida, the lady in red with that chubby rosy cheek Dina. Tak cukup posing kat hall, kat dapur pun boleh lagi.

Eh Aidid pun ada. The friendly Kak Fauziah, the wife of En Mazlan, just arrived a week ago.

While the parents were eating and chit-chatting, the kids were also having their own way of mengeratkan silaturrahim.

3 dara pingitan (excluding yang baju hijau tuh!)

Praktis untuk bazar Ramadhan ke tu...?

Sebelum balik, posing lagi satu round.

A zillion thanks to Imran and Zaida for your hospitality. We really felt at home being at your abode!

p/s - Masih terasa-rasa lagi kesedapan sambal nasi lemak dan rendang tu. Alhamdulillah kenyang. Semoga murah rezeki tuan rumah.

8 comments:

DaNaSh said...

Kirim salam kat si Zaidah. Jadi a great chef la dia yea...Seronok tengok u guys makan..berselera aje.

domestic engineer said...

Zaida memang pandai masak, sedap. Betul la you cakap Naza, dah berada di tempat orang terasa lebih mensyukuri nikmat berbanding dengan masa kat Msia.

Wiz said...

You all ni memang rajin betul la. Ni belum hari raya lagi ni. Masa raya nanti lagi byk mkn dan makan dan makan dan makan. Alhamdulillah.

huraz said...

Sedapnya... I know what you mean by b'berada di tempat orang terasa lebih mensyukuri nikmat'. Tak payah p overseas. I was in Sabah for 9 yrs, miss West M'sia food and cooking. Balik Kl baru 1 tahun dah gain more than 10kg. (visit my blog to see my size when i diSabah. Yg KL takut nak publish)

mother of two said...

kak zila..

makan ajerkan... tapi maintain ajer tu... jelous diriku:)

domestic engineer said...

Wiz, eat while you can. But slow down when you feel you've started ballooning...!

domestic engineer said...

Doll, balik Semenanjung baru setahun, dah gain 10 kg? Biar betul...Well, tak nak try ke husnienne rummiette punya herbal life? (cheh tolong promosi...)

domestic engineer said...

Shiela, tu la I heran. Asyik makan, makan n makan tapi I tak juga membesar. Camno nak buek tu hah?